Rabarber compote

5 augustus 2018 | Groente

Rabarber is een heerlijk frisse groente. Deze is vers verkrijgbaar van het land van maart tot en met augustus. Er zijn twee soorten rabarber, de rode en wat zuurdere groene. Met het volgende recept maak je een heerlijke frisse rabarber compote. Dit keer niet op de standaard methode met veel kristalsuiker. De zoete smaak wordt meegegeven door agave siroop. Hierdoor is het een heerlijk frisse compote met een zure smaak en een klein beetje zoet. Heerlijk door de yoghurt of kwark, maar ook bij een bolletje ijs. Een perfecte verfrissing tijdens de warme dagen in Nederland.

 Ingrediënten

  • 750 gram rabarber
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels agave siroop
  • 1 limoen

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Dutch oven of gietijzeren pan

Stap 1

Snij de boven en onderkant van de rabarber. Snij deze daarna in stukken van 2 centimeter. Breng ondertussen de barbecue op temperatuur tot 200 graden. Zelf maak ik gebruik van de hout gestookte Ezystove, deze is binnen enkele minuten op temperatuur.

Stap 2

Plaats de Dutch oven of gietijzeren pan op de hittebron. Zodra de pan heet is voeg je de kokosolie toe en daarna de rabarber.

Stap 3

Roer regelmatig de rabarber. Na ongeveer 30 minuten wordt de rabarber papperig. Haal de rabarber van het vuur en voeg de kaneel, agave siroop en limoensap toe.

Stap 4

Laat de rabarber afkoelen en bewaar deze in een weckpot in de koeling.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest