Stufz hamburger pers review

26 maart 2018 | Materiaal

Stufz hamburger pers

De Stufz America’s Stuffed Burger Press is een hamburger pers waarmee je zelf gemakkelijk gevulde hamburgers kunt maken. Met dit apparaat maak je een bodem met ruimte voor je eigen toevoegingen in de hamburger. Daarna kan je de bovenkant erop drukken waardoor je in een paar simpele handelingen je eigen unieke gevulde hamburger hebt gemaakt.

Materiaal

De Stufz hamburger pers is gemaakt van kunststof, het vastklikken van de componenten lukt wel maar voelt niet echt robuust. Over de duurzaamheid kan ik niets vermelden omdat deze hamburger pers nog maar twee keer is gebruikt.

Specificaties

  • Model: Stufz America’s Stuffed Burger Press
  • Materiaal: Kunstof
  • Hamburger diameter: 11 centimeter

Gebruik

Met onderstaande stappen zijn er twee gevulde hamburgers gemaakt. De eerste stap moet de hamburger pers gevuld worden met gehakt, zorg ervoor dat je de hamburger pers invet of olie gebruikt anders blijft het gehakt eraan plakken. De bodem indrukken ging gemakkelijk, alleen moet er niet teveel gehakt gebruikt worden voor de bodem anders druk je deze er gemakkelijk uit. Daarna kunnen de kruiden en andere producten toegevoegd worden en de deksel erop gedrukt worden. Als de burger klaar is moet deze uit de hamburger pers gehaald worden, dat is ietwat onhandig je moet met één hand de bodemplaat eruit drukken waardoor je met je andere hand deze eruit kan pakken.

Het schoonmaken is gemakkelijk, even laten weken in een sop en daarna gemakkelijk reinigen en afdrogen.

Stap 1

Zorg ervoor dat de bovenkant vast geklikt is, dan kan de gevulde hamburger gemaakt worden in een paar simpele stappen.

Stap 2

Vul de bodem nu met gehakt. Druk deze niet teveel aan en vul de pers tot ongeveer 3/4. Sluit daarna de pers en druk de bovenkant naar beneden, op deze manier wordt er een ruimte gemaakt waar je de vulling kan toevoegen.

Stap 3

Nu de bodem gereed is en ruimte heeft, voeg de vulling toe aan de bodem. Daarna kan het gehakt aan de bovenkant toegevoegd worden voor de bovenkant van de hamburger.

Stap 4

Sluit wederom de hamburger pers en druk met de bovenkant van de hamburger pers de hamburger samen, nu wordt de onderkant en bovenkant één. Maak de hamburger pers open en druk daarna met één hand de onderkant los van de hamburger pers en pak deze eruit.

Nu heb je een zelfgemaakte gevulde hamburger!

Voordelen

  • Makkelijk gevulde burgers maken
  • Makkelijk schoonmaken en op te bergen

Nadelen

  • Kunststof voelt fragiel aan.
  • Prijs voor de originele Stufz pers is relatief duur, er zijn alternatieven op de markt.
  • Burger onhandig uit de pers te halen.

Conclusie

De Stufz burger pers is een handige toevoeging als je gevulde hamburgers wilt maken, zelf zal ik hier regelmatig gebruik van maken. De originele Stufz burger pers vind ik redelijk duur, maar er zijn goedkopere alternatieven te vinden deze kosten slechts een fractie van de prijs. De duurzaamheid van het materiaal betwijfel ik, maar dat moet zich in de praktijk nog bewijzen.

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest