Zalm gerookt met cederhout

17 november 2018 | Vis

Zalm is een heerlijke en toegankelijke vissoort. Deze keer gaan we deze op een hogere temperatuur roken met cederhout. Door het gebruik van cederhout krijg de zalm een subtiele en lekkere rooksmaak. Voeg daarbij een laag gekarameliseerde bruine basterd suiker toe en de zalm is opgegeten voordat je het door hebt!

 Ingrediënten

  • 1 kilo zalmfilet met huid
  • 100 gram bruine bastard suiker
  • peper en zout naar smaak

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Rookplank cederhout

Stap 1

 Leg de rookplank minimaal 1 uur in water en voeg wat zout toe. Breng de barbecue op 200 graden. Haal de rookplank eruit en laat deze even uitlekken. Leg deze daarna op het rooster.

Stap 2

Bedek de zalm met peper en zout en voeg daarna de bruine basterd suiker toe.

Stap 3

Zodra het rookplank daadwerkelijk begint te roken kan de zalm erop gelegd worden. Doe je dit meteen dan is de zalm al gaar voordat er rookontwikkeling is.

Stap 4

Na ongeveer 15 minuten is de kerntemperatuur 50 graden en kan de zalm van het vuur gehaald worden. De zalm kan geserveerd worden op de rookplank. Eet smakelijk!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest