Groentechips
Chips, de meest bekende snack in Nederland. Normaliter wordt deze gemaakt met aardappelen. Dit recept wijkt daar volledig vanaf en wordt de chips gemaakt met stevige groenten. Het resultaat is net zo krokant, maar met een totaal andere smaak. Combineer dit met aioli...
Kippenbouten
Kip is bijna terug te vinden op elk barbecue menu. Alleen wel met een overdaad aan kruiden en saus, oftewel de USA way! Dit recept zorgt ook voor een knapperige vel door de natte zout pekel. Met daarbij een subtiele laag kruiden aan de buitenzijde krijgt de kippenbout...
Zweedse balletjes
Als je aan de IKEA denkt denk je meteen aan de köttbullar oftewel zweedse balletjes. Sinds kort heeft de IKEA het recept gedeeld. En dat moet uiteraard geprobeerd worden op de barbecue. De zweedse gehaktballen zijn een leuke afwisseling met de bekende MOINK-bal....
Kokosmakronen
Deze keer ga ik een recept maken met de Bricknic op open vuur. Dit recept is ook gewoon te maken met een barbecue als de juiste temperatuur en bereidingstijd maar wordt gevolgd. Het is een gemakkelijk recept om kokosmakronen te maken. Ideaal als desert met een...
Halloween snack
Het is eind oktober dus is het weer tijd voor halloween! Wat van origine een Amerikaans feest is, is inmiddels de oceaan overgewaaid naar Nederland. We gaan geen trick or threat snoepgoed maken, maar een lekker hartige snack. In de vorm van een vleermuis waardoor deze...
Gegrilde courgette met citroen peper olie
Courgette wordt meestal op smaak gebracht door deze te vullen met allerlei ingredienten. Met dit recept is courgette de hoofdspeler en heeft een pittige en frisse smaak door de zelfgemaakte citroen peper olie. Een heerlijk bijgerecht. Ingrediënten 1 courgette 25...
Aardappeldeeg gevuld met kaas
Aardappel is een perfect ingredient als bijgerecht bij een mooi stuk vlees. Met dit gerecht maak je een zelfgemaakte aardappel deeg met een kaasvulling. De kaasvulling kan je aanpassen naar eigen wens. Weer eens een andere variatie met aardappel! Ingrediënten 500...
Bladerdeeg snack met brie en honing
Tijdens de zomerse dagen zal de barbecue met regelmaat aangestoken worden. In plaats van een groot gerecht maken we dit keer een simpele maar lekker snack. Ideaal voor tijdens de borrel of een feestje als snack. Voor de afwisseling kan je de walnoten ook vervangen met...
Vegetarische pikante linzenburger
Barbecueën blijft veelal een hobby voor de carnivoor. Maar ook voor de vegetariërs onder ons kan het een prima afwisseling zijn. Vegetarische gerechten staan meestal bekend als ietwat flauwe gerechten. Dit is tegenwoordig echt niet meer nodig! Met het volgende recept...
Kalkoen aan het spit
Dat een kalkoen niet alleen tijdens de kerstdagen gegeten hoeft te worden bewijst dit gerecht maar weer. Het recept kan ook aangepast worden door groente toe te voegen. Zorg ervoor dat je deze van tevoren opwarmt. Anders kan het zo zijn dat de kalkoen gaar is maar de...