Mini fritatta parmaham en tomaat
Pasen komt eraan. Daarom dit keer mini fritatta’s voor tijdens de paas brunch. De fritatta is een echt Italiaans gerecht. Waarbij ingrediënten gebruikt worden van het gerecht van de dag ervoor. Je kan het dus met van alles combineren. Omdat we deze frittata’s tijdens...
Oosters gegrilde zalm
Zalm is de bekendste vissoort om te bereiden op de barbecue. De klassieker is zalm langzaam roken op een plankje cederhout. Maar zalm is ook heerlijk om in enkele minuten direct te grillen op hoog vuur. De enige uitdaging is het draaien van de zalm en voorkomen dat...
Gamba spies met franse kruiden
Gamba's zijn een gemakkelijk te bereiden garnalensoort voor op de BBQ. Met daarbij een lekkere kruidenmix en wat toevoeging van citroensap is het een heerlijke smaakbeleving. In slechts 4 minuten direct grillen is het gerecht klaar. Ingrediënten Gamba black tiger...
Gerookte zeeduivel filet
De zeeduivel is misschien niet moeders mooiste vis. Door zijn platte lichaam en brede kop. Zijn kop is zelf zo zwaar dat het twee derde van zijn gewicht bepaald. Maar laat je niet misleiden door zijn lichamelijke kenmerken. Want de zeeduivel is een ideale vis voor de...
Gerookte makreel
De makreel is een populaire vissoort welke bij vrijwel alle viskramen verkocht worden. Het is ook nog eens gezond omdat deze vis veel vitamine B12 bevat. Met het onderstaande recept kan je zelf gemakkelijk ook de perfecte gerookte makreel thuis maken. Dat een kamado...
Kibbeling
Kabeljauw is een witte rondvis en wordt tussen de 50 tot 80 centimeter gevangen. De kabeljauw kan echter tot 1,5 meter groot worden. Het is een witte rondvis en behoort net als de schelvis, wijting, pollak, leng, steenbolk en de koolvis tot de kabeljauwachtige. De...
Langoustine met citroenboter
De langoustine is een Noorse kreeft of in het Italiaans scampi. Een langoustinge heeft een oranje of roze kleur met donkere vlekken op zijn scharen en buik. Langoustines worden ongeveer 15 tot 25 centimeter groot. De langoustine komt voor in de Noordelijke delen van...
Zalm gerookt met cederhout
Zalm is een heerlijke en toegankelijke vissoort. Deze keer gaan we deze op een hogere temperatuur roken met cederhout. Door het gebruik van cederhout krijg de zalm een subtiele en lekkere rooksmaak. Voeg daarbij een laag gekarameliseerde bruine basterd suiker toe en...
Gerookte rode poon
Vandaag is het weer eens tijd om een heerlijke vis te roken. Dit keer een relatief onbekende vissoort de rode poon. De smaak van rode poon is zoet-garnaalachtig. Rode poon wordt ook wel de knor- of zeehaan genoemd, ze communiceren via knorrende geluiden met elkaar....