Indonesische saté van kippendij

25 februari 2018 | Gevogelte

De kip saté zie je terug bij elke barbecue, en vaak valt deze tegen omdat het meestal droog vlees is. Dat is nergens voor nodig, om ervoor te zorgen dat het vlees lekker sappig blijft is het aan te raden om kippendij te gebruiken. Deze is vetter als een kipfilet en heeft meer smaak. In combinatie met een andere marinade heb je een relatief simpel gerecht welke heerlijk is qua smaak en structuur.

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendij
  • 3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 50ml olie
  • 350ml ketjap
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 1 eetlepel citroengras
  • 50 gram suiker
  • 30 gram gember
  • 15 gram szechuan peper

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Houten spies
  • Optioneel zip-lock zak

Stap 1

Snij de kippendij in stukjes. Voeg de olie en ketjap toe. Snij daarna de uien en gember in blokjes en pers de knoflook. Rasp de citroen en voeg alles toe aan de marinade en zorg ervoor dat de suiker goed opgelost is.

Stap 2

Laat de kippendij 24 uur trekken in de marinade, sluit deze af in een kunststof bewaar bakje of doe het in een zip-lock zak en leg deze in de koelkast.

Stap 3

Haal daarna de stukken kippendij uit de marina en dep deze droog met een keukenrol, prik deze daarna aan de spies.

Om ervoor te zorgen dat de spies geen splinters afgeeft of verbrand tijdens de directe barbecue sessie, leg deze voor minimaal een uur in het water.

Stap 4

Leg daarna de kippendij spies op het rooster in de barbecue met direct vuur van ongeveer 200 graden, en wacht tot de kern 70 graden is.

Voeg eventueel saté saus naar smaak toe.

Recente berichten

Pin It on Pinterest

Share This