Gehaktmuffins

28 mei 2018 | Dessert, Snack

De muffin bestaat is in vele variaties en is een heerlijk tussendoortje. Vandaag maken we muffins op een iets andere manier, namelijk met vlees. Door de kruidenmix en het spek krijgt de gehaktmuffin een heerlijke smaak en is ideaal als dessert voor een uitgebreide barbecue avond.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt half om half
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 ei
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • Geraspte kaas

 Benodigdheden

    • Barbecue indirect vuur
    • Pizzasteen
    • 10 stuks muffinvorm

Stap 1

Meng het gehakt met de kruiden en het ei.

Stap 2

Maak 10 gehakt balletjes. Bekleed de muffin vorm eerst met een plakje spek, voeg daarna het gehakt toe. Doe wat geraspte kaas op de bovenkant.

Stap 3

Breng ondertussen de barbecue op temperatuur op 200 graden indirect vuur en plaats een pizzasteen op het rooster. De pizzasteen moet vanaf het begin meteen mee verwarmen. Als deze geplaatst wordt op het laatste moment is er een grote kans op scheuren, en de pizzasteen geeft dan geen warmte af.

Stap 4

Plaats de muffin vorm op de pizza steen, zorg dat deze niet op de rand staan maar iets naar binnen toe. En sluit de barbecue nu voor 15 minuten.

Stap 5

Na 15 minuten is de kerntemperatuur van 70-72 graden bereikt en zijn de muffins klaar. Nu heb je een heerlijk hartig dessert. Eet smakelijk!

Recente berichten

Pin It on Pinterest

Share This