Pistache yoghurt cake

21 augustus 2018 | Dessert

Dat je met een barbecue veelzijdige gerechten maken bewijst dit recept maar weer. Vandaag gaan we heerlijke yoghurt cake maken met pistachenoten. Door de yoghurt krijgt de cake een heerlijke frisse smaak en wordt de cake niet snel droog. En voeg daarbij wat pistachenoten toe en je hebt een hartige cake. Deze cake is heerlijk voor bij de koffie of als dessert met een toefje slagroom.

 Ingrediënten

  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 175 gram zachte boter
  • 3 eieren
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram maizena
  • 250 milliliter Turkse yoghurt
  • 150 gram pistachenoten

 Benodigdheden

  • Barbecue direct vuur
  • Gietijzeren cakevorm

  • Optioneel: Barbecue indirect vuur
  • Hitteschild
  • Cakevorm

Stap 1

Klopt de 3 eieren los, hak de pistachenoten fijn en snij de margarineboter in blokjes. Zelf meng ik de ingrediënten met een keukenmachine. Voeg eerst de suiker en boter toe. Zodra het een luchtig mengsel wordt voeg de eieren en het bakmeel en maizena toe. Daarna kan de Turkse yoghurt en pistachenoten toegevoegd worden. Meng het net zolang tot het een mooi gelijkmatig beslag is.

Stap 2

Smeer de de cakevorm in met margarine boter en voeg daarna het beslag toe. Strijk de bovenkant zo goed mogelijk vlak.

Stap 3

Breng de barbecue op 170 graden, de Caliber Pro Kamado geeft deze weer in fahrenheit.

Optioneel; mocht je de cake maken via de indirecte methode zorg dat het hitteschild meteen geplaatst word. Op deze manier kan het hitteschild rustig op temperatuur komen.

Stap 4

Plaats de cakevorm 60 tot 70 minuten op het rooster.

Stap 5

Controleer na 60 minuten of de cake gaar is met een satéprikker. Prik deze in de cake en haal deze er weer uit. Als er niets aan blijft hangen is de cake gaar. Indien er wel wat cake eraan plakt. Wacht nog 10 minuten langer en probeer het opnieuw.

Zodra de cake gaar is haal je deze van het vuur. Laat de cake nog 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de cakevorm haalt.

Stap 6

Na 10 minuten haal je de cake uit de cakevorm en heb je een heerlijk en simpel zelfgemaakte cake. Eet smakelijk!

Recente berichten

Pin It on Pinterest

Share This